Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Rossum: Klompenpad - Zandslagenpad 12km.

GPS
RouteInformatie

Dit klompenpad, Zandslagenpad begint op de Waaldijk 5 in Rossum.
Bij het begin van deze route staat ook het informatiepaneel van dit klompenpad.
Vanaf de start lopen we langs een gekleurde bank een stuk de Waaldijk op en gaan daarna links omlaag een klein bosgebiedje in achter het witte kasteel van Rossum. Hier volgen we enkele bospaden om even later weer omhoog te lopen naar de Waaldijk.
Vanaf hier blijven we de Waaldijk volgen. Omdat onderaan de Waaldijk ook een pad loopt kan men echter beter dit onverharde pad onder aan de Waaldijk volgen.
Na geruime tijd kan men links omlaag de Molenstraat inlopen, wij lopen echter de verlengde variant van het Zandslagenpad en blijven de Waaldijk volgen tot de schoorsteen van de oude steenfabriek in de Hurwenense uiterwaard. Onderweg zien we hier verschillende ooievaarsnesten, zo ook boven op de schoorsteen.
Bij deze schoorsteen blijven we nog steeds het fietspad van de Waaldijk volgen. Ook hier ligt onderaan de dijk een onverhard pad.
Aangekomen bij de een wijds uitkijkpunt over de polder en de Dorpsstraat van Hurwenen verlaten we de Waaldijk en lopen schuin links omlaag de Dorpsstraat in van Hurwenen. Bij het Kerkpad passeren we het kerkgebouw van de oude Sint-Barbarakerk uit 1874 en even later lopen we de Molenstraat in en passeren de molen Vento Vivimus uit 1875.
Een stukje verderop lopen we rechts een weiland in en volgen wat onverharde paden door dit weiland. Bij de Maarten van Rossumstraat lopen we een boomgaard binnen en even later lopen we langs een kerkhof naar de H.C. de Jonghweg waarna we bij de Burchtstraat Rossum weer binnenlopen.
Na wat straten door een woonwijk lopen we Rossum weer uit over een grasdijk langs een brede sloot die we een tijdje gaan volgen. Bij de drukke Heemstraweg volgen we even deze weg en na een grote rontonde gaan we rechts de Maasdijk op.
We lopen over deze Maasdijk richting Rossum en na geruime tijd passeren we de Nederlands Hervormde kerk van Rossum. Als we vervolgens de Maasdijk verder aflopen komen we weer bij het beginpunt van deze wandeling.

Gekleurde bank
Schoorsteen oude steenfabriek
Oude kerkgebouw
Zandslagenpad
Vento Vivimus