Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Ressen: Klompenpad - Zeegsepad 7km.

GPS
Routeinformatie

Het Zeegsepad is een klompenpad dat begint bij de Landwinkel de Woerdt (Woerdsestraat 4, Ressen). Dit klompenpad loopt door het buitengebied van Ressen in het Park Lingezegen en door het natuurgebied van de Bemmelse Zeeg.
We komen door boomgaarden, weilanden en over historische paden.
De route start bij de Landwinkel de Woert en als snel lopen we langs het kerkje van Ressen en passeren we het oude gebouwtje de Brandspuit.
We volgen hier een deel van het Ommetje Ressen. Verschillende informatieborden vertellen verhalen over historische plekken in en rondom Ressen.
Als we over Het Laantje lopen maken we even een klein uitstapje door het kleine natuurgebied Bos Idylle. In dit gebied zien we verschillende bouwwerkjes, zoals de Idyllepoort, een openluchttheatertje en de gereconstrueerde contouren van Kasteel Ressen dat hier heeft gestaan.
Na dit natuurgebiedje volgen we het klompenpad verder over een weiland langs verschillende stuiken en lopen daarna het natuurgebied binnen van de Bemmelse Zeeg. Een Zeeg is de Betuwse naam voor een watergang.
We volgen hier dan ook enkele paden met bruggetjes langs verschillende groote en kleine watergangen.
Als we verder wandelen komen we langs en door de eerste fruitboomgaarden. Als we daarna de Woerdsestraat bereiken wandelen we al snel weer de boomgaarden in en vanaf hier lopen we door vele boomgaarden met verschillende fruitbomen. Diverse soorten peren, appels en pruimen komen we hier tegen.
Na enige tijd wandelen we langs de wijngaard en cidermakerij Het Hamerstuk, deze gaard is deels wijngaard en deels ciderboomgaard.
Als we dan weer uitkomen op de Woerdsestraat lopen we weer terug naar het beginpunt van deze "vruchtbare" wandeling.

Kerk Ressen
De Brandspuit
Bos Idylle
Bemmelse Zeeg
De Woerdt