Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Renkum: Klompenpad - Hartensepad 14km.

GPS
RouteInformatie

Dit klompenpad begint bij het Informatiecentrum Renkums Beekdal, Nieuwe Keijenbergseweg in Renkum.
Vanaf het informatiecentrum lopen we noordwaarts richting landgoed Quadenoord. We passeren eerst een kleine vijver en bereiken dan het landgoed.
Een van de meest opvallende en bekendste onderdelen van landgoed Quadenoord is de beeldentuin, de wandelroute loopt langs de beeldentuin, daarna langs de villa, de historische molen en de kronkelende Molenbeek.
Bij de beeldentuin lopen we rechts de bossen van het landgoed in en na verschillende bospaden komen we weer bij de Molenbeek.
We volgen een tijdje het pad langs de Molenbeek en hier in dit gebied ontspringen verschillende beken.
Even later steken we de Molenbeek over en passeren we de Paradijsspreng die hier rechts in het weiland ontspringt.
We lopen daarna even langs de Paradijsspreng en volgen dan enkele bospaden waarbij we rechts een grafheuvel passeren. Even verderop lopen we langs de bron van de Bosbeek en blijven het pad langs deze beek volgen tot de Bosbeek uitstroomt in de Paradijsspreng.
Daarna verlaten we de Paradijsspreng en lopen via verschillende bospaden verder. We steken de Bennekomse weg over en komen bij de Oliemolenbeek die we gaan volgen tot we bij een grote bosvijver komen.
Na de bosvijver steken we de Hartenseweg over en zien we rechts Huize Harten liggen.
We wandelen nu een stukje verder langs de Oliemolenbeek, dan verlaten we deze beek en lopen naar het landgoed Oranje Nassau's Oord. We passeren hier het oude sanatorium (nu verpleeghuis) en wandelen daarna verder via de oude oprijlaan en steken de drukke N225 over waarna we een poldergebied in lopen naar de Renkumse Beek.
We gaan naar links de Renkumse Beek volgen en komen al snel bij het punt waar de Molenbeek uitstroomt in de Renkumse Beek. Even later lopen we Renkun binnen en steken de drukke N225 weer over.
Via het pad langs de Molenbeek lopen we verder met links de Molenbeek en rechts de huizen van Renkum. Als we de Hartenseweg weer oversteken verlaten we Renkum en lopen nog steeds langs de Molenbeek de bossen weer in.
Geruime tijd later passeren we een kabouterpad en komen we weer bij het Informatiecentrum Renkums Beekdal waar we deze wandeling begonnen.

Informatiecentrum
Huize Harten
Oliemolenbeek
Oranje Nassau's Oord
Renkumse Beek


Renkum: Beekdalroute 15 km.

GPS
RouteInformatie

Deze Beekdalroute start op het landgoed Oranje Nassau's Oord dat gelegen is tussen Wageningen en Renkum.
Deze Beekdalroute rondom Renkum is een wandeling die over veel schaduwrijke bospaden gaat maar ook geregeld door een open landschap van weilanden en beekdalen. Langs de route ligt tevens een aantal grafheuvels en een urnenveld.
De route start bij het Oranje Nassau's Oord, het oude buiten van Koningin Emma en tegenwoordig een verpleeghuis waar ruime parkeergelegenheid is.
Via de Kortenburg lopen we langs de Ommuurde tuin, de oude theetuin van Koningin Emma en wandelen we om de begraafplaats heen langs een bosven en passeren we de eerste beken in een open moerasveld.
Via een beukenlaan, langs een beek, steken we een open weiland over en lopen door de bossen langs verschillende grafheuvels naar de bossen van de Hoog Erve.
Langs de weidevelden loopt de route verder tot voor een spoorlijn waar we linksaf gaan over de Parallelweg om even later weer de bossen in te lopen.
Vanaf hier passeren we regelmatig verschillende beken met als eerste de Prinsessenbeek, gevolgd door de Bosbeek. De meeste beken zijn vroeger met de hand gegraven om de oude papiermolens in dit gebied van water te voorzien.
We passeren het landgoed Hoog Erve en even later Quadenoord waarna we langs de Molenbeek verder wandelen.
Even later passeren we de grote boerderij Everwijnsgoed en lopen door de bossen met een grote boog terug naar het Oranje Nassau's Oord, het beginpunt van deze gevarieerde route.

Oranje Nassau's Oord
Ommuurde tuin
Bosbeek
Urnenveld
Bosvijver