Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Lunteren: Klompenpad - Meulunterenpad 19km.

GPS
RouteInformatie

Het Meulunterenpad is een zgn. Klompenpadwandeling die start in Lunteren.
Via de Dorpsstraat lopen we Lunteren uit en al snel over onverharde paden door de weilanden. We steken een spoorlijntje, het zgn. Kippenlijntje, over en lopen naar het gebied van de Goudberg. Langs de flanken van de Goudberg lopen we langzaam omhoog en passeren de Notarisbank en komen even later bij het Middelpunt van Nederland. Dit punt op de Lindeboomsberg is het geografische middelpunt van Nederland.
Vanaf hier maken we een kleine omweg en lopen door de bossen naar de Germaanse Put, een grote kuil in een dekzandrug waar vroeger via een uitgeholde boomstam water omhoog kwam. Hier vlakbij ligt het Graf van de Kopersmid en een paar kleine terpen.
Na het bosgebied komen we in een open weiland gebied vol met oude boerderijen en passeren o.a. Boerderij De Nieuwe Ketel.
We steken de Meulunterse Beek over en lopen door het gebied van Overwoud, vroeger lagen hier uitgestrekte bosgebieden. We passeren een aantal oude houtwallen en weer verschillende oude boerderijen, zoals de Zwetselaar en de Zeggelaar. Een Laar is een open plek in het bos.
We steken de Nederwoudse Beek over en even later wederom weer de Meulunterense Beek.
Via zandwegen als de Blankespoorsedijk en de Bisschop lopen we weer naar Lunteren en wandelen via de Dorpsstraat weer naar het beginpunt van deze route.
Op de parkeerplaats van Restaurant Wormshoef staat een informatiepaneel van over dit klompenpad.

Middelpunt van Nederland
Germaanse Put
De Nieuwe Ketel
Meulunterse Beek
Zwetselaar