Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Erichem: Klompenpad - Errekomsepad 13km.

GPS
RouteInformatie

Dit Klompenpad start op de parkeerplaats bij het Dorpshuis aan de Erichemseweg 30 te Erichem.
Vanaf het Dorpshuis lopen we de Binnenstraat in en wandelen langs de St. Joriskerk. De kerk in Romaanse stijl is op een terp gebouwd vermoedelijk rond het jaar 1000 of 1050.
Via verschillende stille asfaltpaden lopen we door de boomgaarden en na geruime tijd komt Buren in zicht. We wandelen even daarna langs het riviertje de Korne naar Buren. Het riviertje de Korne is een zijarm van de Linge.
We wandelen verder door de oude straten van Buren en passeren oude gebouwen als b.v. de St. Lambertuskerk uit 1367, de oude brandpomp en de Huizenpoort. De Huizenpoort ook wel Culemborgsepoort genoemd, is de enige nog bestaande stadspoort in de oude vestingstad Buren.
Als we Buren verlaten steken we de Korne over en via het bedrijventerrein 't Hulster verlaten we Buren.
Aangekomen bij de Erichemsekade gaan we deze asfaltweg een tijdje volgen. En na enige tijd lopen door een weiland naar de Erichemse Tochtsloot.
We steken dit water over en blijven langs dit water lopen tot de Rietsche Tochtsloot. Daarna gaan we het pad volgen langs de Rietsche Tochtsloot.
Na geruime tijd langs dit water te hebben gelopen zien we links de wijngaard van het Betuws Wijndomeinen. Even later volgen we het pad door deze wijngaard. Het Betuws Wijndomein is, met haar 7 hectare (ruim 21.500 stokken), een van de grotere wijngaarden van Nederland.
Als we de wijngaard verlaten lopen we over enkele onverharde paden naar de Nieuwlandsesteeg en daarna verder over de Twee Sluizen. Even daarna lopen we over een onverhard pad langs een sloot en wandelen naar het buurtschap Lutterveld.
Aangekomen bij de Hoge Korenseweg lopen we naar een onverhard pad dat we gaan volgen richting Erichem.
Na geruime tijd komt de St. Joriskerk weer in zicht en bij de kerk aangekomen lopen we links terug naar het Dorpshuis waar we deze wandeling begonnen.

St. Joriskerk
Korne
Buren
Erichemse Tochtsloot
Wijngaard