Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Dieren: NS-wandeling - Veluwezoom 15km.

GPS
RouteInformatie

Deze Veluwezoom route is een NS-wandeling van station Dieren naar station Velp.
Vanaf het station van Dieren lopen we, via de Koningin Julianalaan en de Prinses Magrietlaan, al snel langs de volkstuintjes het plaatsje Dieren uit. Via een beukenlaan lopen we omhoog naar de top van de Carolinaberg (49 m).
Boven op de top van deze berg komen 14 verschillende bospaden bijeen.
We verlaten de Carolinaberg, die genoemd is naar de dochter van stadhouder Willem IV en wandelen door een rechte boslaan naar de top van Prins Willemberg (68 m). Daarna dalen we af naar pannenkoekhuis "Carolinahoeve".
Via een lange statige beukenlaan dalen we verder af om daarna weer omhoog te klimmen naar de 100 meter hoge Broodbult.
De bossen worden dunner en wat later komen we bij het paviljoen Posbank uit met de bekende bank van de ANWB. Vanaf hier lopen we door een, met heide begroeide, stuwwallengebied en klimmen even later weer omhoog naar de 106 meter hoge Zijpenberg.
Daarna maakt het heidegebied weer plaats voor bebossing en dalen we langzaam af. We passeren een waterbron en volgen een kleine beek. We blijven verder dalen en volgen de Beekhuizerbeek en passeren iets later enkele waterpartijen en een kleine waterval.
Nog wat verder op stroomt de Beekhuizerbeek, via een watervaltrap, in een grote vijver. Hierna lopen we de buitenwijken van Velp binnen. Daarna komen we bij het station van Velp, het eindpunt van deze fraaie Veluwezoomroute.

Carolineberg
Posbank
Heide & Stuwwallen
Beekhuizerbeek
Waterval