Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Alem: Klompenpad - Alemschepad 7,5km.

GPS
RouteInformatie

Het Alemschepad is een klompenpad dat start in Alem bij de Herberg "Hart van Alem", Sint Odradastraat 5.
In het plantsoen voor de herberg staat een infopaneel over dit klompenpad.
Vanaf de herberg lopen we Alem in en voor het dakpannenmuseum dat gevestigd is in het 18e eeuwse voormalig Nederlands Hervormde Kerkje gaan we naar rechts.
Vlak daarna kunnen we rechts bij een ijzeren hekje een uitstapje maken naar een grafheuvel. Verscholen achter een hekwerk, tussen de struiken en enkele hoge bomen, ligt een steile heuvel met enkele graven in Alem bekend als "Den Berg".
Na dit uitstapje lopen we verder over De Steeg en komen bij een oever van een zijarm van de Maas.
Hierna verlaten we het asfalt en lopen over een smal graspad tussen de struiken en weiden door tot aan een dijk. Op de dijk lopen we richting de Maas en lopen verder over een onverhard pad naast de dijk. We passeren een watergemaal en wandelen verder tot voorbij de oprit van de veerpont.
Even later maken we rechts een lus dwars door de weilanden van de Marensche Waarden en hebben opnieuw een wijds uitzicht over een andere zijarm van de Maas.
Weer terug op de dijk vervolgen we het klompenpad onder aan de dijk over een smal graspad. Weer terug op de dijk gaan we vlak voordat we Alem binnenlopen rechts omlaag een Griendbos in waar we nog een rondje door dit Griendbos maken voordat we terugkomen bij de Herberg "Hart van Alem".

Dakpannenmuseum
Den Berg
Graspad
Gemaal
Zijarm Maas