Home LAW/Streekpaden/etc. Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Zeewolde: Lange Zeewolderroute 8/11 km.

GPS
RouteInformatie

In Flevoland, onder Zeewolde, ligt één van de grootste aanééngesloten loofhoutbossen van Nederland, het Hosterwold.
In 1973 werd begonnen met de aanleg van dit bos dat bestaat uit verschillende soorten bomen afgewisseld met verschillende vaartjes en waterpartijen.
Staatsbosbeheer heeft in het Hosterwold verschillende recreatieterreinen en diverse wandelingen variërend in lengte van 2 t/m 8 kilometer aangelegd. Deze zijn allemaal met gekleurde palen aangegeven en daardoor makkelijk te lopen.
De wandelingen gaan over onverharde paden en sommige routes gaan over het strand langs het Nuldernauw.
Bij de diverse recreatieterreinen is volop parkeergelegenheid aanwezig.
De Lange Zeewolderroute start op het Dagkampeerterrein (aan de linkerkant), ruim voor de jachthaven en de RCN-camping aan de Dasselaarweg. De route wordt aangegeven met gele palen of geel gekleurde stippen op de bomen. Bij het beginpunt staat ook een bord met daarop de afstand en een informatiepaneel over het Hosterwold.
De wandelingen gaan met veel kronkelige paden afwisselend door open en beboste delen van het Horsterwold. Onderweg zien we verschillende boomsoorten, afgewisseld met watergangen en rietkragen.
Na ongeveer 5 kilometer komt de route uit op het strand van het Nuldernauw waar gezwommen kan worden. Daar gaat de route over het zand richting de jachthaven waar een bont beschilderde windmolen staat en vervolgens wandelen we terug naar het startpunt van deze route.

Bospad
Rietven
Nuldernauw
Windmolen bij de haven
Wegwijzer