Home LAW/Streekpaden Wandelingen Nederland Reizen Buitenland GPS-tracks

Natuurpad Meerkerk is verwijderd.
Het natuurpad werd niet meer onderhouden en is ook niet meer te lopen!!!


Meerkerk: Purperreigerroute 10 km.

GPS
Routeinformatie

De route begint bij het gemeentehuis van Meerkerk aan het Raadhuisplein waar volop parkeergelegenheid is en loopt wisselend over verharde en onverharde wegen of paden.
De route is niet gemarkeerd, onderaan deze pagina volgt een korte routebeschrijving.
De wandeling loopt vanuit Meerkerk over de Zederikkade, langs de oude Zederik een voormalige kreek die nog steeds een boezemfunctie vervult. Wandelend langs oude wilgen en rietkragen zien we veel watervogels.
We passeren de prachtige wipwatermolen, de Vlietmolen en lopen verder langs de weilanden en rietkragen en passeren de boomgaard De Kikker, hier begint (bij het infopaneel) het Vlonderpad dat ons over de Nieuwe Zederik leidt naar het natuurgebied De Boezem, waar we bij een vogelkijkscherm vele watervogels zien waaronder de Purperreiger.
Via de Lekdijk komen we bij restanten van de oude Sluizen en passeren even later de eendenkooi De Zouwe, een wiel die ontstaan is na een dijkdoorbraak in de 14e eeuw. Links van ons zien we verschillende rietlanden waar vele watervogels verblijven. De hoge Elzen bij het viaduct van de A27 dwingen de vogels hoog over de bomen te vliegen zodat zij geen last hebben van het drukke verkeer. Vervolgens passeren we opnieuw een wiel en wandelen we Meerkerk weer binnen.

Oude Zederik
Vlietmolen
Oude Zederik
Vlodderpad

Routebeschrijving Purperreigerroute Meerkerk:
Bij het informatiebord het Raadhuisplein oversteken en via de Ankerstraat en het Kerkplein langs de kerk lopen en daarna de Kerkstraat oversteken en rechtdoor de Tolstraat in, daarna linksaf de Zederikkade inlopen en deze helemaal uitlopen tot aan de A27, voor de A27 rechts aanhouden, linksaf (Veldweg) onder de A27 doorlopen.
Rechtdoor de Zederikkade helemaal aflopen tot aan de Lekdijk, daar linksaf, op eerste kruispunt (Sluis) linksaf de Zouwendijk inlopen (ri. Meerkerk), onder het viaduct door de Zouwendijk aflopen waarna we weer in Meerkerk uitkomen. Bij de kerk rechts aanhouden om weer op het Raadhuisplein uit te komen.